torstai 23. toukokuuta 2013

Nuo urheat kalat puikoissaan


Ari tahtoo kalaa.
Mitä olisi itseään (epä)kunnioittava blogi ilman pakollisia ruokaohjeita. Joten tässä sitä mennään, tervetuloa kokkailemaan Lauran ja Arin kanssa!

Nuo urheat kalat puikoissaan, niitä meistä useimmat ovat syöneet jossain vaiheessa elämäänsä. Mutta kuinka moni meistä on tehnyt niitä ihan itse? Kaupan kalapuikot ovat laiskan ihmisen helppo tapa tyydyttää puikkonälkänsä, mutta jälleen kerran itse valmistalla syntyy parempaa ja vähemmän teollista jälkeä. Kalapuikot ovat kaiken lisäksi melko helppoja valmistaa, joten senkään ei pitäisi esteenä olla.

Kala + kaverit = kalapuikot.
Kaikki lähtee luonnollisesti liikkeelle itse kalasta. Sellaiseksi kelpaa hyvin pakastesei, mitä löytyy hyvin varustetuista ruokakaupoista kautta maan (en toki takaa jokaisen kaupan kantavan seitivastuutaan). Seitin kaveriksi kannattaa ostaa kuvassa näkyviä sekä linkitetyssä reseptissä lueteltuja ruuansyöntiin tähdättyjä tuotteita, jotka tekevät kaloista pelkkien kalojen sijaan
kalapuikkoja.

Dippaa fisut aineksiin ja pistä pannulle kärventymään!
Ja sitten eikun kokkailemaan! Tämän esimerkin kalapuikoista tuli vähemmän puikkoja koska pohjana oli kuution muotoisia seitikuutioita. Kalakuutiot, kalapuikot, olivat mitä olivat, ne ovat itse tehtyinä helppo ja herkullinen tapa ravita itsensä ja pitää nälkäkuolema taas hetken aikaa loitolla.







 
Hyvä ohje löytyy täältä: http://www.maku.fi/resepti/itsetehdyt-kalapuikot#axzz2U6Fb8EL1.
Seurasimme itsekin tätä, mitä nyt korvasimme osan hieman terveellisemmillä ainesosilla (täysjyvävehnäjauhoja ja ruiskorppujauhoja).

Illallinen on katettu! Kalapuikkojen kylkiäiseksi voi tarjota vaikka kermaviilikastiketta ja wokkivihanneksia.


Vaihtoehtoinen tapa tehdä kalapuikkoja niille, joiden mielestä ruuanlaitto ei ole tarpeeksi äärimmäistä!


Teksti: Ari "the fishmaster" Vilmunen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti